Ízesített vodkák
A legtöbb esetben a vodka ízesítése a lepárlás utáni infúzióból származik. Az erjesztési folyamat során a gabonacefrét semleges alkoholos itallá alakítják, amely ízesítetlen. A vodka ízesítésére szolgáló folyamat az erjesztés és lepárlás után következik be. Különféle vegyi anyagokat adnak a vodkához, amelyek az élelmiszerek ízprofilját reprodukálják, hogy különleges ízt kapjanak.
Míg a legtöbb vodka ízesítetlen, sok ízesített vodkát hagyományos vodkaivó helyeken állítottak elő, gyakran házi készítésű receptként a vodka ízének javítására vagy gyógyászati célokra. Az ízesítők közé tartozik a pirospaprika, a gyömbér, a gyümölcs aromák, a vanília, a csokoládé (édesítőszer nélkül) és a fahéj. Oroszországban a mézzel és borssal ízesített vodka, oroszul pertsovka is nagyon népszerű. Lengyelországban és Fehéroroszországban a helyi bölényfű leveleit hozzáadva żubrówka (lengyel) és zubrovka (belorusz) vodkát állítanak elő, amelyek enyhén édes ízűek és világos borostyán színűek. Litvániában és Lengyelországban egy híres mézet tartalmazó vodkát krupniknak hívnak.