Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

London dry gin

A london dry gin borókából készült alkoholos ital, amelyet alapszeszből, valamint más botanikai anyagokból állítanak elő, amelyet az egyes lepárlók választanak ki, hogy így a london dry egyedi jellemzőit adják.
Rendezés:

Milyen íze van a london dry ginnek?
A london dry ginek borókás ízprofillal rendelkeznek, amelyet márkától függően citrusos, gyógynövényes, gyümölcsös vagy fűszeres árnyalatok egészítenek ki.

Mit jelent a london dry gin?
A „London dry” kifejezés nem utal semmilyen konkrét helyre – a london dry gineket bármely országban elő lehet állítani . A „London dry” kifejezés valójában a gin lepárlásának módszerére utal.

Amikor a london dry gin megjelenik egy palack címkéjén, ez azt jelenti, hogy egy bizonyos eljárást alkalmaztak a gin elkészítéséhez. Egy gint csak akkor lehet „London dry gin” címkével ellátni, ha az EU-jogban 2008 februárjában meghatározott nagyon konkrét irányelvek szerint készült.

Honnan származik a london dry gin?
Az 1700-as évek gin-őrülete idején a ginipar virágzott! De nagyon kevés szabályozás volt a gin előállítására vonatkozóan, ami azt jelenti, hogy a gátlástalan lepárlók veszélyesen nyers módszerekkel készítették el a szeszes italt. A kapott folyadék gyakran gyakorlatilag ihatatlan volt, mert annyira kellemetlen íze volt.
William Hogarth „Gin Lane” című műve 1751-ben jelent meg, tiltakozásul az olcsó, veszélyes gin ellenőrizetlen gyártása és értékesítése ellen.

Amikor a london dry gin először jelent meg a ginek színterén, az volt a célja, hogy a gint fogyasztók élvezhessék a minőségi szeszeket, amelyek a lepárlás után nincsenek tele vegyszerekkel!

Miből készül a londoni száraz gin?
A london dry gin alapszeszből készül, amely általában fermentált és desztillált búzából vagy árpából készül, de készülhet szőlőből vagy burgonyából is.

Az alappárlat borókával (minden gin kulcsfontosságú összetevője) és más növények, gyógynövények, gyümölcsök, diófélék, fűszerek és gyökerek keverékével ízesítik. Az aromát desztillációval vonják ki .