Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Rum

A tiki bároktól a medence melletti kortyolásig semmi sem visz el úgy a trópusokra, mint a rum. De nem minden rum egyforma.
A legegyszerűbb megfogalmazásban a rum erjesztett cukorból vagy finomított cukor alapból készült desztillált szesz . Alkoholtartalma stílustól függően 20 százaléktól egészen 75,5 százalékig terjedhet. Vannak világos rumok, sötét rumok, érlelt rumok és fűszeres rumok. Egyesek pot-still lepárlót használnak, míg mások az oszloplepárlókban hisznek. Esetenként a termelők a kettő keverékére alapozzák termékeiket. Egyszerűen fogalmazva, a rum az egyik legváltozatosabb alkoholkategória a bolygón.
Rendezés:

Miből készül a rum?
A vodkához hasonlóan a rum készítésére sincsenek egyetemes előállítási szabályok. Valamennyi termelő és rumgyártó nemzet közös nevezője, hogy cukor alapú termékekből kell készülnie – általában cukornádból vagy melaszból. A rumot ezért általában a Karib-térség cukornádtermesztő országaiban állítják elő, mint például Jamaica, a Dominikai Köztársaság, Puerto Rico, Kuba és Venezuela.

Fehér vagy sötét rum
A rumnak két fő típusa van: a fehér rum és a sötét rum. A fehér rum a legelterjedtebb stílus, amelyet rozsdamentes acél tartályokban érlenek legfeljebb egy évig. Könnyű, élénk ízű, és olyan klasszikus koktélok készítésére használják, mint a Daiquiri, a Mojito és a Piña Colada .

A sötét rumok közé tartoznak a gazdagon érlelt rumok, valamint azok, amelyek hozzáadott színezőanyagot és esetenként fűszereket tartalmaznak. Az érlelt rumok színt kapnak az elszenesedett tölgyfahordókban eltöltött időtől. A sötét vagy érlelt rumok gyakran nehezebb testet és színt adnak az olyan koktéloknak, mint a Dark 'N' Stormy vagy a Hurricane . A sötét rum gazdag, édes íze ideálissá teszi önmagában való kortyolgatáshoz is.