Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Fehér rumok

A  fehér rum tiszta, frissítő és az egyik legjobban keverhető szeszes ital a gin és a vodka mellett. Ikonikus, klasszikus koktélok alapjai is, köztük a Daiquiri, a Mojito és a Cuba Libre.
Rendezés:

A rum eredete
Sokan csak a kalózokra gondolnak, amikor rumról van szó, de a történetében sokkal több van. A rum az 1650-es évekből származik Barbadosról, ekkor említik először a feljegyzésekben. Eredetileg „kill-devil”-nek vagy „rumbullion”-nak hívták, de végül egy évtizeden belül csak rumra rövidítették. 

A rum volt az első jelentős szeszes ital, amelyet az Egyesült Államok első napjaiban lepároltak. A New England rumot több mint 300 éve gyártják az Egyesült Államokban. Valójában a gin és vodka 1900-as évekbeli megjelenéséig ez volt az egyetlen széles körben elérhető likőr. 

Sajnos a rumnak sötét múltja van, mivel először elsősorban a gyarmati rabszolga-kereskedelemben használták.

Ez egy desztillált likőr, amelyet vagy melaszból (ami a cukornád kristályosítása után marad), vagy cukornádléből készítenek, ha melasz nem áll rendelkezésre. A sötét rumok az eredeti és legrégebbi rumtípusok, Barbadosból, Jamaicából és Guyanából származnak. A szárazabb rumok gyártása csak a 19. században kezdődött el.