Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ízesített Ginek

Az ízesített ginek népszerűsége az elmúlt néhány évben megnőtt. Tökéletesek azoknak a gin szerelmeseknek, akik valami másra vágynak, vagy élvezik a klasszikus gin gyümölcsös csavarját.
Az élénk citrusos ízektől az édes bogyókig, a dekadens, csokoládé ízű ginig – valószínűleg van egy ízesített gin az Ön számára is.

Rendezés:

Hogyan készül az ízesített gin?
Az alkoholtartalom és a gyártási folyamat hasonló a hagyományos ginéhez, de a közönséges botanikai termékek háttérbe szorulnak a gyümölcsök, fűszerek és bogyós gyümölcsök erősebb ízei mellett.

Az ízesített gin tele van cukorral?
Röviden, az ízesített gin több cukrot tartalmaz, mint egy ízesítetlen gin. Egyes ízesített ginek 65 g cukrot (15 teáskanál) tartalmaznak egy teli palackban.
A jó minőségű ízesített gineket gyakran hosszú ideig ízesítik (ezért a gyönyörű árnyalatuk), így maximális ízt biztosítanak – ahelyett, hogy tele lennének mesterséges színezékkel vagy édesítőszerekkel.

Mivel általában gyümölcsről van szó, a kézműves ízesített gin édessége a gyümölcsből származik.

Mi a különbség az ízesített gin és az ízesített gin likőr között?
Az ízesített gin likőröket gyakran összekeverik az ízesített ginnel – de van különbség. A gin likőrök gyakran magas cukortartalmúak , alacsonyabb alkoholtartalmúak és hiányzik a borókaíz.

Az ízesített ginnek 37,5% feletti ABV-vel kell rendelkeznie, és a boróka mellett egy vagy több más kiemelkedő ízt is tartalmazhat. Másrészt egy ginlikőr 37,5-nél alacsonyabb ABV-értékkel rendelkezik, gint tartalmaz alapként és édesebb ízű.