Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Alkoholmentes ginek

Ezeket az italokat kifejezetten úgy tervezték, hogy kinézetre és (amennyire csak lehetséges) ízre is nagyon hasonlítsanak a ginhez, de nagyon alacsony alkoholtartalommal (ABV) rendelkezzenek. Ennek a típusú italnak az alkoholszintje általában 0 és 5% között van.
 
Rendezés:

Hogyan készül az alkoholmentes gin?
Egyes alkoholmentes szeszes italok ugyanazzal az eljárással készülnek, mint az alacsony alkoholtartalmú italok esetében: semleges gabonapárlatot és növényi anyagokat adnak a lepárlóhoz, majd több körös desztilláción mennek keresztül, hogy az összes alkoholt eltávolítsák a folyadékból.
Mások azonban egyáltalán nem használnak bázispárlatot, és ehelyett a macerációra hagyatkoznak, egy olyan eljárásra, amelynek során a növényi anyagokat addig hagyják ázni egy folyadékban, amíg olyan ízt nem kap, amely nem különbözik a valódi gintől.

Milyen az alkoholmentes gin íze?
A valódi ginhez hasonlóan az alacsony alkoholtartalmú és alkoholmentes szeszes italok is nagyon eltérő ízűek. A legtöbbnek sikerül megragadnia egy általános gin gyógynövényes, enyhén citrusos jegyeit.

Hogyan igyunk alkoholmentes gint?
Ezeket az italokat – különösen azokat, amelyeket a kézműves gin-lepárlók fejlesztettek ki – ugyanolyan odafigyeléssel állítják elő, mint az alkoholos fajtákat, és kiváló alternatívaként szolgálnak gin & tonikhoz vagy bármelyik kedvenc gin alapú koktélunkhoz.