Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Vermouth

A vermut szeszezett és ízesített bor. Lényegében pálinkával megspékelve, fűszernövényekkel, fűszerekkel és botanikai anyagokkal meghintett, édesített bor.
Rendezés:

Történelmileg a vermutnak két fő fajtája volt: az édes vagy vörös (vagy rosso) vermut, amely eredetileg Olaszországból származik, és a száraz vermut, amely először Franciaországban jelent meg. De fontos megemlíteni a fehér vermutot is, amely blanc vagy bianco vermut néven ismert attól függően, hogy hol tartózkodunk a világon, amely édesebb és általában gazdagabb, mint a száraz vermut. Kevésbé elterjedt a rosé vagy rosato vermut, valamint a borostyán vagy ambrato vermut, amelyek mindegyike eltérő édességgel rendelkezik, és különböző gyógynövényekből és növényi anyagokból készül.

A vermutot, akárcsak az amaro -t, eredetileg gyógyászati ​​célokra forgalmazták. Ezután ünnepelt aperitif lett belőle, önmagában vagy citrusfélékkel tálalva. Végül a vermut megtalálta állandó otthonát a világ bárjaiban, amikor a történelem legikonikusabb koktéljaihoz használták fel.