Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Original ginek

A gin lényegében egy tiszta desztillált gabonapárlat, amelyet különféle "növényi anyagokkal" ízesítenek, amelyek közül a legkiemelkedőbb a boróka. A gyártás kétlépcsős folyamat. Először a gabonaalkoholt desztillálják le egy teljesen íztelen szeszesitalra. Ezt azután ioncserélt vízzel hígítják, és másodszor is desztillálják a növényi anyagokkal együtt.

Ezek a botanikai termékek márkáról márkára változnak, és a különböző kombinációk mindegyike egyedi karaktert ad. A boróka mindig domináns, de egyéb összetevők közé tartozik a koriander, a zsálya, a kasszia, a szerecsendió, a rozmaring, a kömény és az angyalgyökér.

Rendezés:
Egy kis történelemóra
A boróka ízű italt először Angliában említik a 16. században, bár ez valószínűleg gyümölcsalapú szeszesital volt. Dr. Franciscus de la Boie-t, más néven Dr. Sylviust széles körben és valószínűleg pontatlanul tartják számon a gin feltalálásában, aki Hollandiában az 1650-es években borókaolajat adott a gabonapárlathoz. Annyi bizonyos, hogy ő az első, aki nyomtatott receptet készített egy borókaízű, gabonaalapú szeszes italhoz.