Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Koktél bitterek

A koktélbitterek hónapokig tartó folyamat eredményeként készülnek, amelyben a semleges gabonaalkoholt olyan növényi anyagokkal, mint magvak, gyógynövények, gyökerek, kéreg, levelek, virágok, gyümölcsök vagy zöldségek macerálják, desztillálják és szűrik. Az így kapott kivonat rendkívül aromás és erős, ezért egyszerre csak egy-két cseppre van szükség használatkor. A gyümölcsbitterek különösen nagy népszerűségre tettek szert az utóbbi időben a bartenderek körében.
Rendezés:

Mit ad a Bitter a koktélhoz?
Keserű ízt, összetettséget és kiegyensúlyozottságot ad a kevert italoknak. Enyhíti az alkohol keménységét, és kiegyenlíti például egy egyszerű likőr vagy édes vermut édességét. A bitterekben van alkohol, de a legtöbb italrecepthez csak néhány cseppre van szükség, így nem teszik erősebbé az italokat.

A bitterek a kevert italokon kívül másra is felhasználhatók?
Igen! Használja az ízesített bittert vanília helyett pékárukban vagy a tejszínhabban. Használjon néhány cseppnyi zeller- vagy narancskeserűt salátaöntetben az extra ízhatás érdekében.

Egy kis üveg keserű sokra megy, és szép ajándék lehet - önmagadnak vagy akár szerencsés barátodnak.