Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Unicorn Tears Gin – Az egyszarvúk könnyéből készülő gin

Unicorn Tears Gin – Az egyszarvúk könnyéből készülő gin
Voltak már meglepő újítások az alkoholos italok piacán, így például az első ízesített sör vagy a körtés cider. Aztán pedig megérkezett az, amire senki nem számított: a Unicorn Tears, ami egy csapásra felpezsdítette a párlatkészítés világát.

Csillám, misztérium, és egy kis botrány csak néhány azok közül, amikről említést lehet tenni, ha a Unicorn Tears ginről beszélünk. A csábító megjelenés mögött prémium minőség lakozik, amit pár csepp unikornis könnyel (és egy nagy adag humorral) fűszereztek. Nézzük meg közelebbről!

 

A rejtélyes recept

 

A Unicorn Tears receptjét féltve őrzik készítői. Amit viszont biztosan tudni, hogy a klasszikus London Dry Gin ízvilágát cukorral, gyógynövényekkel és fűszerekkel bolondították meg, és emellett még unikornisokat is bevetettek...

 

unicorn_tears_gin
Forrás: YouTube

 

A történet szerint ugyanis egyszarvúikat titkos helyen tartják, és citrusfélékkel, korianderrel, medvecukorral, valamint borókabogyóval etetik őket. Amikor elsírják magukat, a szemükből legördülő aromatikus könnycseppeket befogják, és a ginhez adják. Így születik a Unicorn Tears gin, ami valóban mesébe illően megkapó.

 

Akár elhisszük ezt a legendát, akár nem, a citrusos beütésű párlat ígyis-úgyis lehengerlő.

 

A Unicorn Tears története

 

A gint (amit készítői ginlikőrként emlegetnek) 2015-ben dobták piacra a Firebox webshop készítői, és az első palackok, nem meglepő módon, két hét alatt elfogytak. Azóta is töretlen a csillámló london dry gin népszerűsége, aminek köszönhetően mára már több verzióban, például málnás ízésítéssel is árulják. Sőt, úgy tűnik, az elmúlt években sellőket, főnixeket, tündéreket és sárkányokat is elkaphattak, hiszen a Pixie Tears Gin, a Dragon Tears, valamint a Pheonix és Mermaid Tears Gin is világot látott.

 

unicorn_tears_gin
Forrás: Popsugar

Egy kisebb felháborodás

 

Az Unicorn Tears persze nemcsak az italszeretők száját nyitotta ki (a kortyoláshoz), hanem a védelmező szülőkét is. 2019-ben ugyanis több sajtóorgánumon is megjelent az a panasz, miszerint a Unicorn Tears gin megjelenése túlságosan vonzó a fiatalkorúak számára. A párlat készítői azzal reagáltak a hírekre, hogy hamarosan új dizájnjjal fogják megjelentetni a palackot bár ezt azóta is várhatják a felháborodott szülők.

Hogyan fogyaszd?

 

Akármennyire is karakteres ginről van szó, könnyedén elfoglalhatja a tradicionálisabb ginek helyét a koktélokban. Proseccóval és citromhéjjal például mennyei “unikornis fizzt”, míg citromlével, jéggel és szódával elkeverve a Tim Collinst idézi (és Tears Collins néven emlegetik).

 

unicorn_tears_gin
Forrás: YouTube

 

Legnépszerűbb fogyasztási módja mégis a gin tonic, amit mindenkinek ajánlunk, aki a hagyományos frissítőbe egyszarvú-áztatta, különleges csavart vinne. Szivárványfelhőkre fel!

Tartalomhoz tartozó címkék: Gin