Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Új magyar gin érkezett – Itt a Historia!

Új magyar gin érkezett – Itt a Historia!

Az elmúlt pár évben a hazai italkészítők is beleálltak a világszerte hódító ginreneszánszba, és szerencsére bátran kijelenthetjük, hogy az eddig piacra dobott palackok igen magas minőséget képviselnek. Ebbe a felhozatalba hoz új színt a most megjelent prémium Historia gin.

Bár a Historia gint a Somló-hegyen palackozzák, minden ízében budapesti italról beszélhetünk, hiszen az ötlettől egészen a receptúra megalkotásáig minden a fővárosban, és persze egyetlen kézben összpontosult. 

Ez a kéz pedig nem másé, mint a hazai bartender szakmában jól ismert Morafcsik Péteré, akinek első ginét nem véletlenül Budapest inspirálta, hiszen Péter számára a város egyszerre az őrületes bulik, az izgalommal teli randik és a történelmi vagy épp a személyes históriák helyszíne.

historia_gin_magyar_gin_kezmuves_premium

A gin nemcsak Budapest előtt tiszteleg, hanem Péter legkedvesebb budapesti emlékeit is sűríti palackba. Igazi fővárosiként ugyanis már egészen korán rabul ejtette a Lánchíd, és számos alkalommal csodálkozott rá a kőoroszlánokra, amikről – ahogy mi is sokan – a mai napig nem tudja eldönteni, van-e nyelvük vagy nincs. A válasz után kutatva hallott az első hídmesterről, aki maga is rajongott a furcsa oroszlánokért, ráadásul kedvenc itala egy saját készítésű gin volt, amit előszeretettel kortyolgatott a hídba vájt otthonában, miközben a Dunában és a városra nyíló panorámában gyönyörködött…

Ez a legenda olyannyira rabul ejtette Pétert, hogy elhatározta, egyszer még megemlékezik róla valamiképpen. Így került a Lánchíd, és vele együtt a két kőoroszlán az aranyfényű, letisztult címkére. 

Legyen szó romantikus vacsoráról, baráti összejövetelről vagy egy fárasztó, nap végi lazulásról, a legújabb hazai gin minden alkalomhoz inspirációt szolgáltat. Péter, valamint munkatársa és segítője, Sotán Renáta célja, hogy a Historia gin a fogyasztók életre szóló pillanataiban is jelen legyen. 

historia_gin_magyar_gin_kezmuves_premium

A Historiát egyébiránt az elmaradhatatlan boróka, valamint a citrusos ízjegyek dominálják, ezt a prémium aromát pedig Péter többkörös, precíz fejlesztéssel érte el. 

Izgatottan várjuk a folytatást, és azt javasoljuk, hogy semmiképpen ne hagyjátok ki a Historiát! Elsőként csak nálunk kapható!

Tartalomhoz tartozó címkék: Gin