Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Színváltós ginek

Színváltós ginek

Ha van trend, ami 2021-ben sem hagy alább, az a színváltós gin. Hiszen, valljuk be, sima gin tonic-ot épp eleget láttunk már, de olyat, ami megváltoztatja a színét nem sokat...

A ginek reneszánszukat élik, így hát jószerével nap, nap után újabb különlegességek látnak napvilágot. Ezek közül is egyedi “találmány” a színváltós gin, ami bár nemrég kezdte meg hódítását, hamar nagy hírnevet küzdött ki magának. Bár nem is beszélhetünk igazán küzdésről, hiszen a legnagyobb könnyedséggel hódította meg a ginrajongók szívét...

Nézzük meg közelebbről, mit kell tudni a színváltós ginekről, és milyen italokra csapj le, ha egy kis varázslatra vágysz!

szinvaltos_gin_ginshop_magyar_gin
forrás: The Gin to My Tonic

Mi okozza a színváltozást?

A pillangóborsóvirág főként Ázsiában található, és amellett, hogy lenyűgözően szép növényről van szó, a belőle kinyert eszencia citrommal vagy tonikkal érintkezve megváltoztatja a színét. Ez nemcsak azoknak lehet jó hír, akik egy átlagos gin toniknál többre vágynak, hanem azok számára is, akik kizárólag organikus összetevőjű italokat keresnek.

szinvaltos_gin_ginshop_magyar_gin
forrás: Hobbikert Magazin

A virággal egyébként leggyakrabban tea formájában találkozni, és leginkább arról ismert, hogy tele van antioxidánsokkal, ezáltal segít megóvni a bőrt az idő előtti öregedéstől.

A színváltós ginek trendje egyébiránt közel sem rég indult. A világ első színváltós ginének címét ugyanis az ausztrál Ink Gin tudhatja magáénak, amit csupán 2017-ben dobtak piacra.

És miért vált népszerűvé az azóta eltelt időben a színváltós gin? Mert természetesen hihetetlenül jól néz ki! És ezt még az olyan hírességek is tudják, mint Margot Robbie, aki Instagramon kortyolgatott nemrég egy színváltós gint…

szinvaltos_gin_ginshop_magyar_gin
forrás: Daily Mail

A legmenőbb színváltós ginek

A legmenőbb színváltós ginek között két magyar is remekel. Az egyik az Agárdi Pálinka gine, a Chameleon Gin, amely visszafogott borókás és citrusos ízvilággal rendelkezik, és, talán nem mondunk újat, ismérve, hogy megváltoztatja a színét. 

A növény kivonatának természetes kék színét egyébiránt az úgynevezett antociánok okozzák, amelyek a megváltozott pH-tól függően változtatják az árnyalatukat. A Chameleon egészen konkrétan rózsaszínes-lilás színt kap a citromlé és a tonik mennyiségétől függően.

szinvaltos_gin_ginshop_magyar_gin
forrás: Szeretlek Magyarország

A másik nagy színváltó az Öreg gin, amely bár magyar ötletgazdával bír, félig brit kötődésű. Az ital ugyanis Schieber Balázs nevéhez kötődik, aki néhány évvel ezelőtt kalandvágyból utazott ki Angliába, ahol hamar Shaun Benington, az angol bárkultúra egyik kiemelkedő alakja mellett kötött ki. A két bartender olyan szoros barátságot kötött, hogy végül közös lepárlóműhelyt is nyitottak Cornwallban, ahol nem sokkal később az Öreg gin is megszületett.

szinvaltos_gin_ginshop_magyar_gin

Az ital összetevői között a homoktövist, citromfüvet, levendulát, bodzát és fenyőrügyet is megtaláljuk, és persze a pillangóborsóvirágot is. Az Öreg nevet pedig Balázs nagyapjáról kapta, akit csak az Öregnek hívtak egymás között.

A színváltós ginek trendik, egyediek és persze a látvány mellett elképesztően finomak is. Kombináld őket bármilyen tonikkal, és élvezd a varázslatot!

Tartalomhoz tartozó címkék: Gin