Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Opera gin – Egy párlat, amiben dalra fakadnak az ízek

Opera gin – Egy párlat, amiben dalra fakadnak az ízek
Igazi ginreneszánszt tapasztalhat meg az, aki a magyar kézműves párlatok világába csöppen. A hazai ginek egyik legtündöklőbb üstököse kétségkívül az Opera gin, aminek már külföldön is a csodájára járnak.

Az Opera gin története különösmód a boroknál kezdődött. Dámosy Bálint ugyanis pár évvel ezelőtt sorsfordító ajándékot kapott: egy borkóstoló tanfolyamot. A borok varázslatos univerzuma egy pillanat alatt beszippantotta, olyannyira, hogy hamarosan már WSET (Wine & Spirit Education Trust) diplomát is magáénak tudhatott.

 

Bálint ekkoriban kezdett kacérkodni a gondolattal, hogy egy saját tokaji borászatot nyit, ám úgy érezte, sokkal több időt és anyagi ráfordítást igényelne ez tőle, mint amennyit valójában képes rááldozni.

 

opera_gin_tonik_diszdoboz_szett_damosy_balint

Forrás: Folyékonykenyér Blog

 

Ekkor jutott eszébe, hogy Magyarország igazi boróka nagyhatalom, amely a Nyugat-Európában és az USA-ban már évek óta hódító ginek alapja. Bálintot egyébként is vonzották a különleges koktélok, ezért végül egy saját párlat elkészítése mellett döntött.

 

Bálint Varsányi Ferenc bartenderrel állt össze, hogy egy minden ízében magyar, mégis kozmopolita italt hozzanak létre Budapest szívében. Így született az Opera gin, amely kizárólag a Kiskunsági Nemzeti Parkból származó borókából készül. 

 

opera_gin_tonik_diszdoboz_szett_damosy_balint

Forrás: 168 óra

 

A gin neve egyébként szintén Bálintnak köszönhető: a Dámosy család több generációja is az Opera mellett található Dalszínház utcában nőtt fel. Így az elegáns hangzás mellett a személyes kötődés is vezérelte őt, amikor a branden gondolkodott.

 

Az Opera gin az Első Magyar Gin Manufaktúrában készül, ahol az angelikagyökér és koriandermag mellett egy utánozhatatlan magyar hozzávaló, a mák is szerepet kap. Az kellemes, harmonikus ízvilágú London Dry gin a kezdetek, 2019 óta több fronton is bizonyította kiválóságát. Nemcsak a címke designja nyerte el a világ egyik legrangosabb tervezői díját, a Red Dot-ot, hanem a rangos Nemzetközi Bor és Párlat Versenyen is aranyéremmel térhetett haza.

 

opera_gin_tonik_diszdoboz_szett_damosy_balint

Forrás: We Love Budapest

 

Ha nem tudod, milyen tonikot válassz egy szuper Opera gin tonic-hoz, akkor keresd összeállításunkat vagy görgess lentebb!

Tartalomhoz tartozó címkék: Gin