Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Magyar gin a világ legjobbjai között

Magyar gin a világ legjobbjai között

Úgy tűnik, a tokaji régiót mostantól nem csak a borairól lehet ismerni és szeretni: a Tokaj gin a világ egyik legrangosabb versenyén zsebelhetett be elismerést 2020 legvégén.

A The Spirits Business szaklap szervezi minden évben a világ egyik legrangosabb ginversenyét, a The Gin Masters-t, amin a világ minden tájáról indulnak résztvevők. Az italokat összesen 16 kategóriában szemrevételezi a legkiválóbb nemzetközi gárda.

 

A megmérettetésen ezúttal a legmagasabb, Master díjat a Tokaj gin vihette haza, amiről az egyik zsűri, Bernadette Pamplin a következőket nyilatkozta:

 

Ez nem csak egy gin, hanem annál sokkal több! Komplex, csodálatos illata azonnal elárulja, hogy egy jól átgondolt itallal van dolgunk, mely varázslatos és merész, egyben elegáns, virágos íze hosszan elkísér a szájpadláson, majd földes finissel ér véget.

 

Az elismerés már csak azért is nagy szó, mert a Tokaj gint készítő Seven Hills Distillery csupán 2020 őszén nyitott meg, így a kicsiny bodrogkisfaludi lepárló mindössze néhány hónap alatt képes volt elérni azt, amiről sok más vetélytársuk csupán álmodozik.

 

tokaj_gin_dij_seven_hills_distillery

 

A minden tekintetben kézműves Tokaj gin tökéletes harmóniát teremt a Zempléni-hegység erdőinek és szántóföldeinek fás-virágos illatai, a citrusfélék, valamint a Tokaji Aszú legfontosabb összetevője, a hársfa-szőlő között.

 

Keresd a Tokaj gint kínálatunkban!

Tartalomhoz tartozó címkék: Gin Hírek