Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Itt a nyár: receptek a legjobb gin alapú koktélokhoz

Itt a nyár: receptek a legjobb gin alapú koktélokhoz

A gin kétségkívül a nyár bajnoka: könnyed, frissítő, és jól mutat gyümölcslevekkel, üdítőkkel és, nos, nagyjából mindennel, ami csak eszünkbe jut. Ha inspirációra vágysz, akkor íme néhány gin alapú koktélrecept, amivel túlélheted a forróságot.

Érdemes tudni a ginekről, hogy ezernyi ízváltozatban fordulnak elő. Ezért ezúttal nemcsak klasszikus London Dry Gin alapú koktélokat hoztunk el neked, hanem olyan recepteket is, amikben már nyárias ízesítésű, pl. görögdinnyés vagy epres gint is megtalálsz. Induljon a szieszta!

Görögdinnyés ginkoktél recept

A Verano Watermelont friss spanyol görögdinnyével készítik, ennek köszönhetően pedig ennek a kézműves ginnek épp olyan lédús és frissítő íze van, mintha valódi görögdinnyébe harapnánk. Kevés ennél megfelelőbb alapanyagot találni egy laza, pihentető nyárestére.

nyari_gin_koktel_recept
forrás: Hidro-Mak

Görögdinnye & Limonádé Crush

Hozzávalók:

Elkészítés:
Kevés ennél egyszerűbb recept létezik. Öntsd a gint és a limonádét egy kancsóba, és keverd össze, majd díszítsd málnával, mentával és görögdinnye szeletekkel. Érdemes odafigyelned arra, hogy csak tálalás előtt adj hozzá jeget az italhoz, hiszen az olvadó jég felvizezheti azt.

Epres ginkoktél recet

Az epres koktélhoz martinivel készültünk, de mielőtt meglepődnél ezen, eláruljuk, hogy az eredeti martini nem az a fehér, áttetsző ital, amit a boltokban látsz. Az italnak ugyanis a gin és vermut az alapja, és bár megspékelhetjük olívabogyóval is James Bond módra, gyümölcsös verzióban is elkészíthető. Rázva, nem keverve.

nyari_gin_koktel_recept

„Bloodhound” epres martini

Hozzávalók:

  • 30 ml epres Öreg gin
  • 30 ml édes vermut
  • 30 ml száraz vermut
  • 15 ml cseresznyés likőr (nem kötelező)
  • 2-3 szem friss eper

Elkészítés: 
Turmixold össze az epret, majd add hozzá a többi hozzávalót, és shake-eld össze jéggel. Ezt követően szűrd át hűtött martinis pohárba a koktélt, és díszítsd eperszeletekkel, eper gin fűszerrel vagy csavart citromhéjjal.

Bodzás ginkoktél recept

A Philadelphiában készülő Bluecoat gin ízét az angyalgyökér, illetve koriander mellett a friss, bio borókabogyó és citrusok héja határozza meg. Ehhez társul a bodza, ami könnyű virágízt kölcsönöz a párlatnak. Valószínűleg nem is kell tovább ecsetelnünk, miért szerepel a listánkon.

nyari_gin_koktel_recept
forrás: Table Lane

Bodzás G&T

Hozzávalók:

Elkészítés:
Keverd össze a gint és a málnaszörpöt, majd töltsd meg a poharat jéggel. Ízlés szerint adj hozzá tonikot, és díszítsd málnával. Ezen a ponton megsúgjuk, hogy ha nincs ízesített gined, elég egy minőségi London Dry Gint is beszerezned, a bodzaízt pedig szörppel pótolhatod.

 

Bodzás-almás ginkoktél recept

Úgy tűnik, nem tudunk elszakadni a bodzától, és ezúttal még almával is felturbózzuk. Vigyázat, olyan finom, hogy észre sem veszed, és a fejedbe száll!

nyari_gin_koktel_recept
forrás: The Gin Kin

Almás-bodzás koktél

Hozzávalók:

  • 65 ml 100% almalé
  • 50 ml London Dry gin
  • 25 ml bodzavirág likőr
  • 25 ml lime leve
  • Uborka és ehető virágok a díszítéshez

Elkészítés:
Keverd össze a hozzávalókat egy Collins pohárban, jégen. Ha elkészültél, díszítsd az italod uborkával és ehető virágokkal! Ehhez persze nem muszáj kimenned a legközelebbi (vagy épp távoli) rétre, hiszen manapság már számos virágos gin fűszer áll a rendelkezésedre.

Cseresznyevirágos ginkoktél recept

Bár már túl vagyunk a cseresznyefa virágzásának időszakán, a fa gyümölcsének kétségtelenül szezonja van. Az alábbi martini receptet a friss nyári reggelek és a gyönyörű cseresznyevirágok ihlették, amihez keresve sem találhattunk volna jobb választást a japán Roku ginnél. Az ital szakura virágokkal és levelekkel készül, így mennyei alapot szolgáltat a hűsöléshez.

nyari_gin_koktel_recept
forrás: Travel+Leisure

Cseresznyés martini

Hozzávalók:

Elkészítés:
Keverd össze jéggel a hozzávalókat, és szűrd át egy pohárba az italod. Díszítsd friss virággal és/vagy citrommal. A likőr azért fontos hozzávaló, mert remekül kiemeli a martini ízjegyeit és persze cseresznyés aromát is ad a koktélnak. Ám ha sehol nem találsz ilyen alapanyagot, akkor cseresznyeszöppel is helyettesítheted a likőrt.

Tetszettek receptjeink? Akkor olvasd el ezt a cikkünket is!