Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ezek a poharak kellenek a tökéletes gin tonichoz

Ezek a poharak kellenek a tökéletes gin tonichoz

Vajon a martinis pohár is megteszi? Milyen forma hozza ki igazán a koktélom ízét? Szóval: miből igyak gin tonicot?! Ilyen, és hasonló kérdések valószínűleg mindenkinek megfordultak már a fejében, aki szeret otthon kikeverni magának vagy vendégeinek egy-egy ínycsiklandó italt. A válaszokat természetesen megtudhatod tőlünk.

Jó hír: valószínűleg nem kell nagy pohárvásárlásba fognod ahhoz, hogy kihangsúlyozd a gin tonicod vagy gin alapú koktélod ízharmóniáját. Persze, a különlegesebb üvegkölteményekre is van tippünk, ha szeretnéd emlékezetessé tenni a szervírozást…

 

Copa pohár, az autentikus

 

A gin tonic klasszikus társa a copa pohár, vagy más néven a balloon pohár. Minden bartender egyetért abban, hogy ez az egyik legideálisabb választás a G&T-hez, hiszen a copa pohár összeszűkülő szája kihangsúlyozza a gin aromáját, öblös fenekében pedig sok jég fér el. A pohár formája miatt ráadásul lassabban is olvad el a jég, így segít tovább megőrizni az ital integritását.
 

copa_pohar_gin_tonic
Forrás: Craft56

 

Highball pohár, a B opció

 

A copa pohár mellett legtöbbször a highballt javasolják, ha a gin tonicról, gin fizzről vagy Tim Collinsról van szó. A long drinkek kiváló társa szintén nagy helyet biztosít a jégnek, míg a buborékos hozzávalók ereje lassabban is párolog el belőle. A hosszúkás forma miatt pedig a látványnak is kedvez, amit például a különleges gin tonic fűszerek dobhatnak fel.
 

highball_pohar_gin_tonic
Forrás: The Kyoto Distillery

 

Tumbler pohár, a bevállalós

 

Tény: a gint kevesebben isszák magában, mint a whiskyt. Ha te mégis azon kevesek közé tartozol, aki szívesen elkortyolgat egy pohárral sok jég társaságában, akkor a tumbler (vagy rocks) poharat válaszd! Ha nincs otthon, jó lesz egy alacsony, vastagabb falú pohár is, hiszen (várhatóan) nem nagy mennyiséget fogsz egyszerre lehúzni. (Bár nem ítélünk el, ha ennek ellenkezője történne.)

tumbler_pohar_rocks_pohar_gin_tonic
Forrás: Victoria Distillers

 

Martinis pohár, a kényeztető

 

Valami nagyon különlegesre vágysz? A martinis pohár, ami már majdnem egy évszázada dobja fel a koktélozást, igazi James Bond-szereplőt farag belőled. A pohár széles szája több aromát enged ki magából, mint egy szűkebb szájú pohár, ami a gin és száraz vermut egyvelegének igencsak hasznára válik.

martini_pohar_gin_tonic
Forrás: Lifestyle Asia Hong Kong


Akár gondoltad volna, akár nem, a nyugodt gin tonicozás végső simítása a pohár. Ám ami biztosan kell hozzá: te és a megfelelő alkalom. Cheers!

Tartalomhoz tartozó címkék: Gin tonic Kiegészítő