Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Alkoholmentes italok, nem csak száraz januárra

Alkoholmentes italok, nem csak száraz januárra
A száraz november után itt a száraz január, ami segít kitisztulni a szilveszteri túlkapások után és felkészíteni a szervezetet az előttünk álló évre. Néhány alkoholmentes ginnel úgy is jól érezheted magad, hogy nem kell elszámolnod a lelkiismereteddel, még egy egész kancsó koktél után sem.

Akár készülünk rájuk, akár nem, az egy hónapos kihívások egy ponton túl igencsak megerőltetővé válhatnak, hiszen gyakran a kedvenc szokásainkkal kell felhagynunk miattuk. A száraz január során például a kedvenc koktéljainknak és a baráti koccintásoknak kell ideig-óráig búcsút intenünk. 

 

szaraz_januar_alkoholmentes_ital_gin

Forrás: Mixology Magazine

 

Hogy támogassunk téged a kihívásban, megismertetünk téged két olyan ginmárkával, amik végre itthon is kaphatók, és amikkel nem szeged meg a száraz januárt, cserébe viszont garantálják a jó hangulatot egy-egy moktél formájában.

 

Seedlip

 

Ha alkoholmentes ginekről van szó, akkor a Seedlip olyan alap, mint a sült krumplihoz a ketchup. Azt viszont már kevesebben tudják, hogy a világ első alkoholmentes gine, a Seedlip valójában háromféle párlatot is magában foglal.

 

szaraz_januar_alkoholmentes_ital_gin_moktel

Forrás: The Day

 

A Garden 108 friss borsó, a Grove 42 növényi-citrus, míg a Spice 94 kardamom ízvilágot kínál. A trió bármelyik tagját fogyaszthatod tonikkal, gyömbérsörrel vagy más szénsavas üdítővel összemixelve, de ha a gyártóra hallgatsz, akkor a 94-et prémium tonikkal, a 108-at bodzás tonikkal, a 42-t pedig tonikkal vagy egyéb szénsavas üdítővel fogyasztod. 

 

szaraz_januar_alkoholmentes_ital_gin

Forrás: Seedlip

 

A Seedlip ginekben egyébiránt az is figyelemre méltó, hogy egy 17. századi recepteskönyv, a Lepárlás művészete c. könyvben foglaltak képezik az összetevők alapját. Bár több kritikus szerint a jól ismert gabonaszesz-alap nélkül nincs gin íze a párlatoknak, szerintünk viszont inkább az a lényeg, hogy simán készíthetsz belőlük olyan-mint-az-igazi-koktélokat.

 

Siegfried Wonderleaf

 

A Siegfried ginjei egyenesen a Rajna-partról érkeznek, a brand pedig a germán mitológia egyik alakjáról, a sárkánygyőző Szigfridről kapta a nevét. Nem is lehetett volna ennél méltóbban megemlékezni a hősről, hiszen a Siegfried párlatok épp olyan erősek és kimagaslók, mint amilyen a nagy harcos volt.

 

szaraz_januar_alkoholmentes_ital_gin

Forrás: Siegfried Gin

 

A Siegfried Wonderleaf-fel, Németország leghíresebb alkoholmentes italával bármikor volán mögé ülhetsz, és persze épségben haza is érsz. A 18 különleges növény lepárlásával készülő gin ráadásul amellett, hogy alkoholmentes, cukrot sem tartalmaz, így a hagyományos ginekkel szemben kalóriaszegény választás.

 

szaraz_januar_alkoholmentes_ital_gin_moktel

Forrás: Coffee,Whiskey and More

 

Szorítunk, hogy zökkenőmentes legyen a száraz január, és akár alkoholmentes ginekre, akár prémium kiegészítőkre vágysz, kínálatunkban mindent megtalálsz!

Tartalomhoz tartozó címkék: Gin