Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A Barside sikersztori, és aki mögötte áll

A Barside sikersztori, és aki mögötte áll
Ódor András neve fogalom, ha a koktélkeverésről van szó. A sikeres bartender pár éve megalapította a Barside-ot, és a név mára nemcsak egy menő bárt takar.  

Ódor András díjainak hála már azelőtt nevet szerzett magának a szakmában, hogy megnyitotta volna első saját bárját, a Barside-ot, majd később az azonos névre hallgató köténymanufaktúráját. A Barside ugyanis jelenleg nemcsak egy frekventált Madách téri bárt, hanem külföldi és hazai, sok esetben kézzel készült báreszközöket forgalmazó boltot és kötényműhelyt is takar.

 

barside_odor_andras_black_swan_delicatesse_koktel_bartender_karacsony
Forrás: Winelovers

 

De ne szaladjunk ennyire előre. András sztorija, legalábbis ami a koktélkészítést illeti, Szentesen kezdődött, ami hosszú évek munkájával, rengeteg utazással, kitartással és váratlan lehetőségekkel Budapesten talált újabb fordulatra. 

 

András ugyanis itt alapította meg először a Black Swant néhány barátjával, akikkel azóta is szorosan együttműködik. Az upscale bár töretlen népszerűségnek örvend mind a turisták, mind a minőségi koktélozásra vágyók örében. András nem sokkal később pedig a Barside-ba is belevágott, ami azóta a budapesti bárkultúra megkerülhetetlen szereplőjévé nőtte ki magát. A bár showroomként is üzemel: a betérők nemcsak a legszuperebb bartenderek által kikevert koktélokat kóstolhatják meg, hanem a mixer szakmába is beleshetnek, sőt még báreszközöket is hazavihetnek magukkal.

 

barside_odor_andras_black_swan_delicatesse_koktel_bartender_karacsony
Forrás: Winelovers

 

A bár kistestvére, a Barside Workline ezzel szemben főként egyedi, kézzel készült kötények elkészítésére szakosodott, ahol 2015 óta születnek a legváltozatosabb színű, anyagú és formájú darabok, amiket nemcsak szakmabeliek és főzni-mixelni kedvelő családok, hanem hírességek is előszeretettel viselnek.

 

barside_odor_andras_black_swan_delicatesse_koktel_bartender_karacsony

Forrás: Barside Workline

 

A manufaktúrához egyébként bolt is tartozik, ahol újrahasznosítható termékeket is kapni, ráadásul a bárszakma híres pohárkészítő brandjétől, a 85 éves Nude márkától is találni gyönyörű poharakat – amiket egyébként épp a Barside közbenjárására lehet beszerezni 2020 végétől végre itthon is.

 

barside_odor_andras_black_swan_delicatesse_koktel_bartender_karacsony

Forrás: Nude glas

 

És hogy egy kicsit ismét beszéljünk a bárról is: kevés vendéglátóhely mondhatja el magáról, hogy a pandémia második hullámában is talpon tudott maradni. Szerencsére a Barside a szerencsések közé tartozik, mégpedig egy izgalmas ötletnek hála: a Barside idén karácsonykor delikátesz üzletté változik, ahol a prémium italok és eszközök mellett ajándékcsomagok összeállítására is lehetőség nyílik. Utóbbiban az a ráadás, hogy a csomagot a Barside bartenderei viszik el személyesen a kiválasztott lakcímre, ahol rövidke gyorstalpalót adnak a csomagban található meglepetésekről.

 

 

Érdemes figyelni a Barside Facebook-oldalát, ahol hamarosan ír kávénapokat tartanak és még sok egyéb meglepetéssel is készülnek!

Tartalomhoz tartozó címkék: Interjú