Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

2021 koktéltrendjei – Ezeket köszönhetjük a karanténnak

2021 koktéltrendjei – Ezeket köszönhetjük a karanténnak

Alig pár nap, és (sokunk örömére) végre magunk mögött hagyhatjuk 2020-at. Ez persze nem azt jelenti, hogy az idei év olyan hozadékai, mint a közösségi távolságtartás egy csapásra megszűnnének, de az biztos, hogy ezekkel együtt új, izgalmas trendek láttak napvilágot, amiket várhatóan 2021-ben is élvezhetünk.  

On-the-go koktélok

 

Itthon úgy tűnik, egyelőre kevésbé elterjedt trend, külföldön viszont egyre bevettebb szokássá válik az elviteles koktélok vásárlása. A vendéglátóhelyek ezúttal is bizonyították kreativitásukat, hiszen most már nemcsak menüről lehet rendelni, hanem a bárokba és éttermekbe betévedve helyben is kikérhetünk egy-egy eldobható koktélt vagy akár egy egész csomag alapanyagot is vásárolhatunk az otthoni mixeléshez. 

 

2021_uj_esztendo_koktel_trend_divat_járvány_covid

Forrás: Instagram

 

Itthon például a Barside dobbantott nagyot ezen a téren: idén karácsonykor italdelikátesz üzletté változtatták bárjukat, de már március óta lehetett tőlük rendelni koktélt is. Az előrejelzések szerint ez a trend 2021-ben is folytatódik majd.

 

2021_uj_esztendo_koktel_trend_divat_járvány_covid

Forrás: Barside

 

Moktélok

 

A statisztikák szerint az első karantén alatt jóval több alkoholt fogyott, mint akkor, amikor még nyitva tarthattak a pubok és bárok. Ebből viszont korántsem a vendéglátóhelyek, inkább az alkoholt árusító boltok profitáltak. 

 

2021_uj_esztendo_koktel_trend_divat_járvány_covid

Forrás: Thrive Meetings and Event

 

Ennek ellenére egy másik trend is feltörekvőben van: egyre több figyelem hárul a moktélokra, avagy az alkoholmentes koktélokra és a “tisztább” koktélokra. Ez annak köszönhető, hogy sokan leginkább akkor isznak alkoholt, ha társasági életet élnek, így hát otthon csak a hangulatért, nem pedig az alkoholért kevernek ki koktélt maguknak. Másrészt viszont az otthontöltött időszak jóval tudatosabb fogyasztási szokásokat eredeményezett, ami a koktélokhoz való viszonyulásunkban is megmutatkozik.

 

Szerencsére egyre többen figyelnek arra, mit visznek a szervezetükbe, így a kalóriacsökkentett és a természetesebb alapanyagok kerültek előtérbe, és ennek mi csak örülni tudunk.

 

2021_uj_esztendo_koktel_trend_divat_járvány_covid

Forrás: Openfit

 

Minőség, nem pedig mennyiség

 

Abból kifolyólag, hogy mostanában kizárólag otthon vagy ismerőseinknél csaphatunk a lovak közé, kevésbé a mennyiség, inkább a minőség vált fontossá. Ez nem is annyira meglepő, ha azt nézzük, hogy ha már a fogyasztók maguk keverik ki az italukat, szeretnének megbizonyosodni arról, hogy csakis a legjobb alapanyagoknak vannak birtokában.

 

2021_uj_esztendo_koktel_trend_divat_járvány_covid

Forrás: Sipsmith

 

DIY koktélok

 

Ha valamire jó volt 2020, akkor arra biztosan, hogy új hobbikat szerezzünk magunknak. A házi koktélkészítés például sokaknak bejött, és várhatóan a Baby Yodához hasonló koktélok iránti rajongás az elkövetkezendő hónapokban sem hagy alább. 

 

2021_uj_esztendo_koktel_trend_divat_járvány_covid

Forrás: Forkly

 

Ehhez a hobbihoz szerencsére mindent beszerezhetsz, a shakertől kezdve a gin fűszereken át a legjobb italokig minden karnyújtásra van!

Tartalomhoz tartozó címkék: Gin